Petra de Haan

Triage trainer Petra de Haan

Petra is 23 jaar werkzaam geweest als gespecialiseerd SEH-verpleegkundige in het Leids Universitair Medisch Centrum. Deze SEH afdeling is gesitueerd naast de huisartsenpost en derhalve is Petra zeer betrokken en bekend met triage-ontwikkelingen in zowel de 1e als 2e lijn acute zorg. Daarbij was zij 13 jaar werkzaam voor de Stichting Trauma Nursing Nederland als bevoegd instructeur volgens de Emergency Nursing Association; een internationale organisatie op het gebied van acute zorg en onderwijs. Zij was tevens lid van een internationale expertgroep op het gebied van kinderen en acute zorg.

Vanaf september 2011 tot september 2013 heeft zij gewerkt als Verpleegkundig Specialist i.o. op een huisartsenpost. Hiertoe volgde zij de Master Advanced Nursing Practice opleiding (MANP) aan de Hogeschool Utrecht. Na het behalen van het diploma Verpleegkundig Specialist Intensieve Zorg werkt zij als zelfstandig ondernemer voor o.a. Latona Organisatie- & Opleidingsadvies en als docent van MANP studenten aan de Hogeschool Leiden. Daarnaast heeft zij van 3 jaar lang (2015-2018) deel uitgemaakt van het kernteam NTS en de NTS redactieraad. Hier heeft ze bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de NTS en zal deze op de voet blijven volgen.

Wat drijft je om les te geven in deze materie? Petra:

De ervaring, kennis en expertise die ik in de eerste en tweede lijns spoedzorg heb opgedaan, toepassen in de gehele spoedzorgketen.

Site door WebZenz.