Tineke Sportel

Triage trainer Tineke SportelTineke Sportel is sinds 1998 werkzaam als SEH verpleegkundige. Voordien was Tineke werkzaam op de kinder- en neonatologie IC.

Tineke is als docent werkzaam op meerdere onderwijsinstellingen voor verpleegkundig vervolgonderwijs. Daarbij is ze al 10 jaar werkzaam voor de STNN als bevoegd instructeur volgens de ENA; een internationale organisatie op het gebied van acute zorg en onderwijs. Tineke richt zich hier met name op de trainingen rond het acuut zieke kind. Sinds een aantal jaren is Tineke enthousiast trainer voor doktersassistenten op het gebied van telefonische en fysieke Triage en de training herkennen van kindermishandeling. Als lid van de expertgroep van de NTS is Tineke betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de NTS.

Wat drijft je om les te geven in deze materie? Tineke:

Kennis delen is het vermenigvuldigen. Het kost energie, maar ik krijg er meer energie voor terug.
Ik houd van snuffelen in allerlei takken van zorg en mede door het geven van trainingen krijg ik prachtig inzicht hoe zorg is opgebouwd, waar eerste en tweede lijn in de praktijk verschillen, elkaar raken en overlappen.
De uitdaging is voor mij vooral gericht op samenwerken binnen deze dynamische tak van zorg! Ik zie veel mogelijkheden en prachtige ontwikkelingen.
Ik draag graag een steentje bij aan goede en veilige zorg.

 

Site door WebZenz.