Germa van Dijk - Tekelenburg, Trainer

Sinds 1993 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. De meeste jaren als doktersassistente in de huisartsenpraktijk, ruim 6 jaar op de huisartsenpost, assistente in het ziekenhuis en ik heb gewerkt voor NHG Praktijk Accreditering. Sinds 2015 werk ik ook als vakdocent triage op een doktersassistenteopleiding. 

Mijn huidige werkzaamheden zijn doktersassistente in de huisartsenpraktijk op zzp-basis, vakdocent triage en medisch technisch handelen, assessor, DISC professional en trainer voor Latona. 

Het lesgeven en trainen vind ik geweldig om te doen, het is een absolute meerwaarde dat ik zelf weet hoe het op de werkvloer is en van daaruit verbinding heb met de deelnemers. De geroutineerde assistentes in de huisartsenpraktijk werken veel vanuit intuïtie en ervaring en vergeten daardoor nog al eens de triage. Ik vind het een mooie uitdaging het belang en noodzaak van triage te delen. Mijn uitgangspunt als docent/trainer is zowel voor de startende doktersassistentes als voor de gevorderde doktersassistente dat iedere patiënt een aardige assistente verdiend.