Opleiding tot Triagist

De Opleiding tot Triagist 

Ben jij gepassioneerd over het verlenen van zorg en wil je het verschil maken in noodsituaties? Wil je een cruciale rol spelen in het coördineren van spoedeisende hulp? Dan is onze Opleiding tot Triagist jouw toegangspoort tot een boeiende en lonende carrière! 


Waarom kiezen voor de Opleiding tot Triagist bij Latona

  • Vitaliteit van Vaardigheden: Je leert essentiële triagevaardigheden die levens redden. Je ontwikkelt je vermogen om snel en effectief de urgentie van medische situaties te beoordelen. 

  • Praktische Simulaties: Je oefent in realistische scenario's en versterkt je besluitvormingsvaardigheden. Onze simulaties bieden een hands-on ervaring om je voor te bereiden op echte noodsituaties. 

  • De praktijk staat centraal: je krijgt praktische opdrachten voor op de werkplek en tijdens de opleidingsdagen staat jouw eigen casuïstiek centraal. 

  • Deskundige Docenten: Je krijgt les van ervaren professionals in de gezondheidszorg. Onze docenten delen hun expertise en bieden waardevolle inzichten om je te begeleiden naar excellentie. 


Doel van de opleiding

Deze opleiding bereidt jou voor op de diplomering aan het einde van de jaaropleiding op de Huisartsenpost. De diplomeringseisen vind je op de website van Bureau Diplomering Triage

Tijdens deze opleiding ontwikkel je jouw algemene en specifieke triage vaardigheden die bij diplomering worden getoetst in de examenaudit. Daarnaast verwerf je kennis die wordt getoetst in de Landelijke Kennistoets.  


Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor de kandidaat triagist die op een Huisartsenpost het jaartraject tot gediplomeerd Triagist doorloopt. Dit betekent dat je voldoet aan de instroomeisen van InEen. Je bent Doktersassistent of hebt een MBO4 diploma in zorg. Soms maakt een Huisartsenpost een uitzondering en kan je ook met een ander diploma tot deze opleiding toegelaten worden. 


De praktijk staat centraal

De praktijk staat op twee manier centraal. Enerzijds is er tijdens de lessen alle ruimte om jouw eigen vragen en casuïstiek in te brengen. Anderzijds krijg je opdrachten mee om in de praktijk uit te voeren. Hierbij speelt jouw Praktijkbegeleider een belangrijke rol.  


Je bent zelf in de regie

Tijdens de opleiding werk je aan de ontwikkeling van jouw triage competenties. Hiervoor gebruik je de zogenaamde ‘leermeter’. Met deze leermeter maak je aan het begin van de opleiding een zelfanalyse. Ben je een starter of al gevorderd? Of ben je op sommige competenties al startbekwaam? Samen met de docent en je praktijkbegeleider stel je je eigen leerdoelen en reflecteer je met regelmaat op jouw ontwikkeling.  


Groepsgrootte

Aan het eind van de training ontvang je een certificaat. Dit is een bewijs van deelname. Om dit certificaat te behalen is het belangrijk dat je aanwezig bent geweest, je e-learnings voldoende hebt gemaakt en je reflecteert je op je ontwikkeling tot professioneel triagist op de Huisartsenpost.  

Het eindproduct is je eindverslag, waarin reflecteert op je ontwikkeling van de triage kennis en vaardigheden. Daarbij formuleer je leerdoelen voor het vervolg van je leerproces in de praktijk. 


Hoelang duurt de opleiding

Om voldoende leervermogen in de groep te garanderen streven we naar een groep van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.  


Hoelang duurt de opleiding

De opleiding duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden en is onderdeel van jouw jaaropleiding tot Triagist op de Huisartsenpost. De opleiding bestaat uit 12 modules die worden aangeboden in 6 lesdagen.  


Studiebelasting 

De studiebelasting bedraagt in het totaal 60 uur. Dit bestaat uit 6 lesdagen van 6 uur en gemiddeld 4 uur voorbereiding per lesdag. De voorbereiding bestaat uit het maken van de praktijkopdrachten, reflectie op je eigen competenties, 5 e-learning modulen en het lezen van de reader.  


Locatie

De training vindt plaats op een nader te bepalen leslocatie in de regio. Enkele lesdagen vinden online plaats. 


Accredatie 

Deze training is niet geaccrediteerd. 


Registratie bij inEen

Het certificaat is onderdeel van de jaaropleiding op jouw Huisartsenpost. Jij kan het certificaat indienen bij InEen als onderdeel van jouw Portfolio voor diplomering tot Triagist. 


Het programma

Dag 1  

Op locatie 

Algemene communicatievaardigheden en het triage gespreksmodel 

Het gebruik van de NTS applicatie en de NHG TriageWijzer 

Dag 2  

Online 

Urgentiegericht denken en beoordeling van de ABCDE-stabiliteit 

Triage & Thoracale klachten 

Dag 3  

Online 

Triage & Buik 

Triage & intoxicatie en Triage & Diabetes 

Dag 4  

Online 

Triage & Hoofdpijn- en bewustzijnsstoornissen 

Triage & Kinderen / Triage & Het herkennen van kindermishandeling 

Dag 5  

Op locatie 

Triage & Traumatologie 

Telefonische spoedinterventies, oefenen met acteur 

Dag 6  

Op locatie 

Professioneel omgaan met lastig gedrag en lastige gesprekken, oefenen met acteur 

Verslaglegging en overdracht, werkprocessen/VIM/MIP/ Calamiteiten 


Kosten van de opleiding

De opleiding kost € 2.550,-- per deelnemer 

Latona is voor haar onderwijsactiviteiten vrijgesteld van BTW. 


Tot slot

Onze opleidingen vinden met het oog op reistijd en milieubelasting blended plaats. Fysiek als het moet, online als het kan!  


Startdata, aanmelden en vragen

Hier zie je de opleidingsdata.

Hier vind je ons aanmeldformulier.


Desgewenst kan de opleiding uitgebreid worden met meerdere modules. Voor meer informatie hierover kun je een mail sturen naar administratie@latonatrainingen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor vragen of meer informatie, neem contact met ons op via administratie@latonatrainingen.nl  

Jouw reis naar triage-excellentie begint hier!